Category Archives: Hírek

XXIII. Kulturális Fesztivál

? Bármit veszítesz, helyette nyersz valami mást.?

/Ralph Waldo Emerson idézet/

 2017. 09.09. -én csodálatos napra ébredtünk.
Immár XXIII. alkalommal került megrendezésre Balatonfűzfőn a ?MÁSSÁGGAL ÉLŐ EMBEREK? Kulturális Fesztiválja. Az ország minden részéről érkeztek a megmérettetésre versenyzők. Miskolc  Szolnok Nagyatád vonultak fel az előadók. Volt ki magányosan szólóban adta elő produkcióját különböző művészeti kategóriában, de voltak szép számmal csoportokba ?verődött? előadók is elmondható, hogy országos fesztivál volt.

Kattintson ide további képekért!

Kattintson ide további képekért!

A színhely évek óta a Vágfalvi Ottó festőművész úr nevét viselő Művelődési Központ és Könyvtár, már 8 óra magasságában gyülekeztek a résztvevők és a lelkes közönség is.

Elérkezett a várva várt 9 óra és ekkor Hegedüs Józsefné elnök asszony köszöntötte a jelenlévőket, majd a 3 tagú zsűrit mutatta be. Veszprém Megyei Egyesület részéről Hegedűs Anita a zsűri elnöke, Mozgássérültek Vas Megyei Egyesület elnöke Oláh Jánosné valamint, a Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesület elnöke Nagy Józsefné.

Örömteli pillanatok

?Sok esetben mi magunk építjük fel a szögesdróttal védett határokat, saját magunkban, legbelül. És ha a lelkedben elszigetelt vagy, akkor sehol a világon nem lelsz majd otthonra. Nyitottnak kell lenni és elfogadónak, és akkor idővel megtérül a befektetett energia?

Makai Rita nagyszerű gondolata tárul elénk.

Augusztus másodika felejthetetlen nappá vált, a fogyatékossággal élő embereknél. A Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete szervezte meg tagjainak ezt a rendezvényt. A mozgássérültek napját minden évben megszervezik impozáns helyszíneken.

akarattya10Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

Piros Ottó ezredes úr a Balatonakarattyai Honvéd Üdülő parancsnoka biztosította a csodálatos helyszínt közvetlenül a Balaton partján az idei évben. Közel 200 fő vett részt a megyéből. Az egyesület vezetősége fontosnak tartja az ilyen összejöveteleket, ezek alkalmasak, hogy a kilenc csoport tagjai jobban megismerjék egymást, kötetlen beszélgetés formájában ismereteiket kicserélhessék, és ez feledhetetlen pillanatokat szerez a résztvevőknek.