Örömteli pillanatok

?Sok esetben mi magunk építjük fel a szögesdróttal védett határokat, saját magunkban, legbelül. És ha a lelkedben elszigetelt vagy, akkor sehol a világon nem lelsz majd otthonra. Nyitottnak kell lenni és elfogadónak, és akkor idővel megtérül a befektetett energia?

Makai Rita nagyszerű gondolata tárul elénk.

Augusztus másodika felejthetetlen nappá vált, a fogyatékossággal élő embereknél. A Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete szervezte meg tagjainak ezt a rendezvényt. A mozgássérültek napját minden évben megszervezik impozáns helyszíneken.

akarattya10Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

Piros Ottó ezredes úr a Balatonakarattyai Honvéd Üdülő parancsnoka biztosította a csodálatos helyszínt közvetlenül a Balaton partján az idei évben. Közel 200 fő vett részt a megyéből. Az egyesület vezetősége fontosnak tartja az ilyen összejöveteleket, ezek alkalmasak, hogy a kilenc csoport tagjai jobban megismerjék egymást, kötetlen beszélgetés formájában ismereteiket kicserélhessék, és ez feledhetetlen pillanatokat szerez a résztvevőknek.

Hegedűsné Julika elnök asszony köszöntötte a meghívottakat, külön kiemelte dr. Hegedűs Lajos Somogy Megyei Egyesületének Elnökét, aki évtizedeken keresztül minden támogatást megadott a Veszprém Megyei Egyesületnek.
Tömör István és Marton Béla polgármester úr is részt vett a rendezvényen és lelkes támogatói az egyesületnek. Az idei évben is megszervezik a Fogyatékossággal Élő Emberek Kulturális Fesztiválját, az ország minden részéről jönnek ?más? emberek, akik különböző produkciókkal lépnek fel. A rendezvény után azonnal a Szüreti bál kerül megrendezésre.

Elnök asszony beszélt a Borgátai üdülési lehetőségről, melyet minden fogyatékossággal élő ember és barátaik igénybe vehetik az ország egész területéről. Kitért a különböző juttatások lehetőségéről, igényléséről. Megemlékeztek a régi elnökségi tagokról , akik már nincsenek köztünk. A csoport vezetők, a sorstársak munkáját is megköszönve adta át a szót Julika Hegedűs Lajosnak a Somogy Megyei Egyesület Elnökének, ezek az összejövetelek erősítik a szervezet munkáját és az összetartozását. Lelkesen beszélt a ?más? emberek értékeiről, mindenki egy saját egyéniség, értékes emberek.

Hegedűs Lajos beszédében kitért arra, hogy a fogyatékossággal élők színes, változatos, értékes emberek. Hasznos tagjai a társadalomnak.

Tömör István Balatonkenese polgármestere és Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere is a köszöntőjükben a rendezvény fontosságáról beszélt, ezeknek a találkozásoknak összekovácsoló ereje is van. Minden tisztelet a fogyatékossággal élőknek, mert soha nem adják fel, Ők egy küzdő szellemességű emberek. Tűzön-vízen át keresztül viszik elhatározásukat, és egymás a sorstársak segítség nyújtása elengedhetetlen számukra. Továbbiakban is minden támogatást meg fognak adni a mozgásukban korlátozott embereknek, és további sikereket kívántak.

A hagyományoknak megfelelően az idén is a rendezvényen adták át a Veszprém Megye Mozgássérültjeiért kitüntetést. Az idei évben az elismerést Nemes Dénes ügyvéd vehette át, aki segítséget nyújt az egyesület jogi ügyeiben. Minden évben ezt a díjat az kapja, aki sokat segít az egyesület munkájában, aki támogatja az arra rászorulókat.

Mindezek után jöhetett a ?lazítás?, a finom ebéd és a szabad program a csodálatos Balaton parton. A rendezvény teljes költségét az Egyesület magára vállalta.  Reméli az egyesület vezetősége, hogy a további évek is sikeresek, zökkenőmentesen telnek el és minden tagjának megelégedésére. Az egész napos rendezvény a kora esti órákig tartott.