Felhívás mozgáskorlátozott emberek számára

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kampányt indít a mozgáskorlátozott személyeket érintő közlekedőképesség-minősítési rendszerének felülvizsgálata érdekében!

 A jelenlegi -2012. márciusától fennálló ? rendszert nem tartjuk elfogadhatónak, mert annak bevezetése óta sok mozgáskorlátozott ember kimarad a közlekedőképesség súlyos akadályozottságához kapcsolódó kedvezményekből, holott a hétköznapokban ténylegesen hátrányokkal rendelkezik a közlekedés, mindennapi életvitel terén.

Mint ismeretes a személygépkocsi szerzési, illetve átalakítási támogatásra, továbbá a parkolási igazolványra, a lakás akadálymentesítési támogatásra ? mások mellett ? a közlekedőképességében súlyosan akadályozott személyek lehetnek jogosultak.

A MEOSZ már évek óta szorgalmazza a minősítési rendszer felülvizsgálatát. Annak érdekében, hogy a jelenlegi rendszer működéséből adódó anomáliákat szemléltethessük, várjuk azon érintettek jelentkezését, akik történetük rövid ismertetésével hozzájárulnának kezdeményezésünk sikeréhez!

Elsősorban azok írjanak nekünk akik, bár mozgáskorlátozottságuk okán közlekedésükben, mindennapjainkban ténylegesen akadályozottak, azonban a ?közlekedésében súlyosan akadályozott? minősítést nem kapták meg, a minősítés kiadása iránti kérelmüket a hatóság elutasította.

Jelentkezésüket a kozlekedokepesseg@meosz.hu email címre várjuk 2017. december 4-ig.

Bővebb tájékoztató az alábbi linken található!

http://www.meosz.hu/blog/felhivas-mozgaskorlatozott-emberek-szamara/